Česká kuchyně je proslulá svou jedinečnou chutí, poctivými recepty a tradicí sahající stovky let zpět. Knedlo vepřo zelo, svíčková, koprová omáčka, krémové kuře na paprice nebo třeba domácí koláče – tyto pokrmy tvoří srdce naší národní kuchyně. Chcete se pustit do tradičních receptů staročeské kuchyně, nebo hledáte inspiraci v regionálních či středověkých pokrmech? Připravili jsme pro vás výběr nejžádanějších kuchařek pro začátečníky i pokročilé, které vám otevřou dveře do světa pravé české kuchyně.
Nejlepší recepty babiččiny kuchyně
Vzpomínáte na prázdniny u babičky, poctivé knedlíky s vepřovým a se zelím, domácí štrúdl, plněné vdolečky a další dobroty babiččiny kuchyně? Vydejte se na nostalgickou cestu do dětství s knihou
Za kamna vlezem Kamily Skopové. Už nebudete muset přemýšlet, co a kdy vařit – kniha je plná inspirací na každý týden v roce. Kromě osvědčených receptů babiččiny kuchyně vás čeká spousta stránek plných úvah, moudrosti předků a vyprávění o lidových tradicích.
Nejlepší recepty středověké gastronomie
Středověká kuchyně vynikala důmyslnými recepty s neobyčejnou kombinací chutí, vůní a barev. Objevte tyto zapomenuté poklady v kuchařce
Gastronomie českého středověku a nahlédnete pod pokličku středověkého kuchařského umění. Čeká na vás spousta nových a dosud nepublikovaných receptů, skvělé fotografie, ale i nový pohled na středověkou kuchyni a způsob života.
Kuchyně pozdního středověku vás zavede do doby vlády Lucemburků a Jagellonců. Nasajte spoustu zajímavostí nejen o kuchyni šlechty, ale i nižších vrstev obyvatelstva – měšťanů, Židů, studentů, duchovního stavu a prostých venkovanů. Dozvíte se, co chutnalo našim předkům, jak vypadal jejich všední i sváteční jídelníček a naučíte se vařit skvosty zapomenuté středověké kuchyně.
Nejlepší recepty regionální kuchyně
Z úrodného Jihomoravského kraje pochází oblíbená regionální kuchyně provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými plackami, buchtami, koláči nebo třeba pečenou husou se zelím a bramborovými knedlíky. A samozřejmě nesmí chybět místní víno a pálenka!
Jihomoravská kuchařka Radka Pálky otevírá nové chuťové obzory. Objevte nejlepší recepty jižní Moravy, které si zaručeně zamiluje celá rodina.
Dále se vydejte na cestu šumavskými hvozdy plnými hub a borůvek a objevte krásy Šumavy na talíři.
Šumavská kuchařka Radka Pály vás zavede do kraje zurčících vod, malebných údolí a pastvin, kde vás čeká prostřený stůl plný neodolatelných lahůdek. Naučte se vařit poctivou houbovou polévku, hovězí líčka na pivu, marinovaného lína, sladký povidloň a mnoho dalších tradičních dobrot.
Téměř zapomenuté recepty
V kuchařce s příznačným názvem
Téměř zapomenuté recepty Michaely Smolové najdete desítky receptů sesbíraných ze starých zápisníků babiček a zažloutlých kuchařských knih. Naučte se připravovat chléb, pečivo, sirupy, zavařeniny, slavnostní i každodenní pokrmy tak, jak to uměly naše babičky.
Druhý díl této kuchařky
Téměř zapomenuté recepty 2 vás zavede do počátku minulého století. Připravte si lahodné pokrmy ovlivněné rakousko-uherskou gastronomií, jako jsou lahodné vídeňské dorty, uherské řezy, křupavé pagáčky, likéry, šťávy a mnoho dalších dobrot, které zdomácněly i v české kuchyni.
Nechte se inspirovat dalšími kuchařkami české i světové kuchyně. Ke každému nákupu nyní získáte jako dárek KNIHY ZDARMA. Užijte si také DOPRAVU GRATIS při objednávce nad 700 Kč.