Úvod
Život v symbióze
Posouvání vědy
KAPITOLA 1: Osa mezi zažívacím traktem, mozkem a kůží
Střeva a kůže
Mozek a kůže
Několik výživových tipů na pomoc proti stresu
KAPITOLA 2: Mikrobiom– chybějící článek po zdravou kůži?
Struktura, funkce a význam mikrobiomu kůže
Struktura kůže
Jak Čím se vyznačuje/Jak se pozná zdravá kožní mikrobiota
Klíčoví hráči
Jak se vyhnout dysbióze
KAPITOLA
Celý obsah
Úvod
Život v symbióze
Posouvání vědy
KAPITOLA 1: Osa mezi zažívacím traktem, mozkem a kůží
Střeva a kůže
Mozek a kůže
Několik výživových tipů na pomoc proti stresu
KAPITOLA 2: Mikrobiom– chybějící článek po zdravou kůži?
Struktura, funkce a význam mikrobiomu kůže
Struktura kůže
Jak Čím se vyznačuje/Jak se pozná zdravá kožní mikrobiota
Klíčoví hráči
Jak se vyhnout dysbióze
KAPITOLA 3: Životní styl a mikrobiom
Všichni vydáváme „oblak biomu“
Spolupráce rohové vrstvy a mikrobiomu
Vnější faktory ovlivňující mikrobiom kůže
Zpochybňování „hygienické hypotézy“
Lokální a kosmetické přípravky
Strava
KAPITOLA 4: Kožní onemocnění spojená s mikrobiomem kůže
Probiotika a prebiotika
Mikroby, prebiotika a probiotika a chronická kožní onemocnění
KAPITOLA 5: Co je dobré vědět o prebiotikách a probiotikách
Běžná probiotika
Probiotika – jak fungují a co hledat na etiketě
Prebiotika
KAPITOLA 6: Výživa vlídná k mikrobům
Jak správná výživa podporuje zdraví kůže
Jste to, co jíte, trávíte a vyživujete
Zkrášlete kožní biom výživou vlídnou k mikrobům
Výživa vlídná k mikrobům
Makronutrienty.
Rozkvět s fermentovanými potravinami
Prebiotické a probiotické doplňky stravy
KAPITOLA 7: Přípravky vlídné k mikrobům
Přírodní živly pro kožní mikrobiom
Co hledat v přípravcích s probiotiky
Zkrášlování biomu zvenku
KAPITOLA 8: Životní styl pro spokojený biom
Plán zkrášlování kožního mikrobiomu
Výživové nezbytnosti pro spokojený biom
Zásoby v kuchyni
Začněte den spokojeně a vlídně k biomu
Pokrmy pro spokojený biom
Šťávy, vývary a čaje
Péče o pokožku prostřednictvím spokojeného biomu
Zklidňující a hydratační probiotická maska
KAPITOLA 9: Recepty pro spokojený biom
Skrýt obsah